Hipnózis

Hipnózis

Minden fizikai lét mögött áll egy lélek. 

Minden fizikai lét mögött áll egy lélek. 

kérdőjel a fejedben?

RAKJ RENDET A LELKEDBEN…

Először is engedjétek meg, hogy pár szóval kicsit közelebb vigyelek titeket, a hipnózis rejtélyes világához.

Azért érzem ennek szükségét, mert az a tapasztalatom, hogy sokan mást vélnek tudni róla, mint ami valójában. Sokan a filmekből, illetve elmondások alapján értelmezik. Ezek általában arról szólnak, mint például, hipnózis állapotában kiszolgáltatottá válik az alany, elveszti az önkontrollt, irányíthatóvá válik és mindenféle olyan dolgot mond, vagy esetleg csinál is, amit szabad akaratából nem tenne.

Fontos megjegyeznem azt is, hogy 1958. ban Vatikánban a Pápa hivatalosan elfogadta a hipnoterápiát, ezzel elismerte a módszer jótékony hatását.

Nos, a valóságban a helyzet más. A hipnózis rengeteg megoldást rejt magában. A kezelések során a tudattalanban egy kifogásolt érzés, vagy a tudatos létben nem kívánatos gátlások átprogramozása a cél, amit az alany fogalmaz meg, és ő maga hajtja azt végre a terápia alatt módosult tudatállapotban. A terapeuta és az alany közös munkája ez, ami akkor lesz sikeres, ha az alany megfelelően teljesen tudatosan együttműködik a terapeutával a célja elérése érdekében. Tehát már meg is dőlt az a teória miszerint önkontroll vesztése áll fenn a terápia alatt.

A tudattalan, más néven tudatalatti elérése ellazítással történik. Ebben az állapotban, amit théta állapotnak nevezünk, ami EEG szerint 4 – 7 Hz – es frekvencia sáv, ez jellemzi a meditatív és hipnotikus állapotot, és itt megjegyezném, hogy az agykontroll alfa állapotban dolgozik, ami 7 – 12 Hz – es frekvencia sáv, szóval ebben a théta mélységben történik a tudattalanban való programozás.

 Itt rengeteg lehetőségünk van, az alábbiakban felsorolok egy pár általános és életszerűen hasznos példát. A kezelések kényelmes majdhogynem fekvő pozícióban történnek zene segítségével, ezzel is könnyíve azt, hogy minél jobban át lehessen élni a teljes ellazulást, amit a théta állapot nyújtani tud. A kezelések elején egy személyes konzultáció alkalmával végrehajtunk egy úgynevezett hipnábilis tesztet, ahol kiderül az, hogy mennyire lehet hipnotizálni az illetőt. Itt kiderül az is, hogy mennyire együttműködő, vagy fogékony valaki. Ennek az eredménynek megfelelően lehet a továbbiakat megbeszélni. Van olyan is, hogy valaki úgy érkezik, hogy konkrétan nem tudja a problémáját megfogalmazni, csak érzi, hogy valami nincs rendben, ez egy energetikai kezelés alkalmával felszínre hozható, ami a későbbiekben hipnoterápiával kezelhető.

Az energetikával kapcsolatosan az Energetika menü pont alatt bővebben találsz információt. Most pedig felsorolnék egy pár életszerű lehetőséget:

  • Különböző fóbiák kezelése. Káros szenvedélyek kezelése, lehet játékfüggőségtől a dohányzásig. Sport teljesítmények fejlesztése, akaraterő, kitartás, koncentráció.

 

Arról is szeretnék írni, hogy kiknek nem ajánlott a hipnózis.

Nem ajánlott pszichiátriai, orvosi kezelés alatt álló betegeknek. A gyógyszeres kezelés alatt álló betegeknek. A nyugtató vagy erős antidepresszáns szedése részben akadályozhatja az érzelmek előhívását, ami nehezíti a hipnózis sikerességét. Ennek tükrében sajnos ilyen személlyel nem tudok foglalkozni.

Lépjen velünk kapcsolatba

Egyéb szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások

Meg kell érezni a másik rendszerét, kapcsolódni hozzá, és vezetni a céljai felé, amit saját maga alakít. 

Fontos előre tisztázni a közhiedelemmel ellentétben a Tarot nem jóskártya, nem boszorkány kártya.

A tapasztalataim alapján szembesülök azzal a problémával, amit a kommunikáció nem megfelelő módja okoz két fél között.